p

p

perjantaina, syyskuuta 11

Matka on maalia tärkeämpi

Mua oikeasti vähän pelottaa miten tokon käy..

..enkä puhu nyt meidän tokosta, miten sen käy vaan tokosta ihan lajina!!

Mun tokouralla ei ole tainnut näin isoa sääntömuutosta vielä olla, mutta muutoksia on nähty, luokissa jos toisissakin, eikä koskaan ole tullut mitään "taukoja" kisaamisissa, aina on räpelletty hyvin tai huonoin tuloksin, vaan ei nyt..

..kisat ammottaa lähes tyhjyyttään, liian moni pähkäilee uusien liikkeiden (alo & evl) opettamisen kanssa, osa puntaroi jo koko lajin kuihtumista PK-liittoon siirtymisen (+lisääntyvien maksujen myötä)

Arvostelun tiukkeminen (varsinkin alemmissa luokissa) pelottaa, enää ei välttämättä saa edes ykköstulosta vaikka tekisi kaikki liikkeet!?

Viedäänkö maailman ehkä hienoimmasta lajista ilo ja yhdessä tekemisen riemu nipottamisella??

Itse erityisesti mietin, onko tärkeämpää että koira kiertää kartion sentilleen oikealla etäisyydellä, ei saa siis olla liian tiukka kierto ettei koske (puhumattakaan nyt jos vaikka kaataa kartion, hui kauheeta) eikä liian laaja..

..vaiko että koira suoraviivaisesti kiertää sen edessä olevan kohteen, hyvällä vauhdilla, häntä heiluen & silmät kiiluen, innokkaasti??

Tai jos alokasluokan koira tekee supermakean liikkeestä maahanmenon, seuraa ensin hienosti, tippuu maahan ja sitten, ei se nousekkaan vaikka perusasentoon..

.. 7 (sääntökirjan mukaan), mitä tässä arvostellaan, kokonaista liikettä vai onko arvostelun painoarvo jo nipotuksessa??

Jos koemaksut vielä nousevat, kuka tulevaisuudessa maksaa tästä nipotuksesta??

Ei ne pisteet, eikä tulokset, eikä tittelit ole tämän lajin suola mutta kyllä mä ymmärrän että osalle (aika monelle) ne on syy kisata!!

Ja ellei kisaa, jaksaako treenata???

Me jaksetaan ;)

Meille matka on maalia tärkeämpi!!

Nyt ollaan tilanteessa jossa ei voida kisata:( Justilla ei ikä riitä ja Twistillä ei uudet liikkeet ole siinä mallissa että sitä olisi reilua viedä kisoihin, ellei koira osaa treeneissä, ei siltä voi vaatia osaamista myöskään kisoissa..

..hitot jostain ykkösestä, ei vaan ole reilua laittaa koiraa tilanteeseen jossa se "vain tuurilla" voisi onnistua!!

Mutta kyllä se muakin söi (ihan hetken, mutta silti), ihan pienen pienen hetken ajattelin, olkoon..

.. nyt pienen tuumaustauon jälkeen olo on enemmänkin helpottunut, me tehdään tätä matkaa omalla aikataululla ja omista kriteereistä kiinni pitäen!!

Ei enää pakkokisata / siihenmennessä / silläaikataulla vaan siitä matkasta nauttien <3

3 kommenttia:

  1. Minä olen miettinyt/murehtinut noita samoja. Hyvä kirjoitus. Mutta ehkä sitten kuitenkin on niin, että se koiran kanssa tekeminen, opettaminen ja sen oppimisen seuraaminen on se, miksi tätä teemme. Sitä iloa ei voi meiltä viedä.

    VastaaPoista
  2. Näinpä. Matkalla tässä ollaan. Ei tietoa viekö mun ja Repen tie koskaan kisakehään asti, mutta mitäpä sen väliä, kun tehdään matkaa ja pidetään hauskaa temppuradoilla.

    VastaaPoista